Știri Social
Redactor: Marin Gherman
06 decembrie 2017

Doliu național în România pe 14, 15 și 16 decembrie, când sunt funeraliile Regelui Mihai

Doliu național în România pe 14, 15 și 16 decembrie, când sunt funeraliile Regelui Mihai

Premierul român Mihai Tudose a anunțat miercuri că va fi decretat doliu național în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, când sunt programate funeraliile Regelui Mihai.

„Astăzi, pe ordinea de zi, dacă Secretariatul General al Guvernului s-a mișcat corespunzător, va fi decretată stare de doliu național în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, zilele în care practic se desfășoară funeraliile fostului rege al României", a precizat Tudose, la începutul ședinței de Guvern, citat de Agerpres.

Regele Mihai a murit, marți, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția.

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe membrilor Casei Regale la moartea Regelui Mihai, una dintre cele mai mari personalități ale României care "a scris cu litere mari" istoria.

"Astăzi este o zi tristă pentru România și pentru români...Este o mare pierdere pentru România, pentru români”, a declarat Klaus Iohannis după un dejun de lucru cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene împreună cu care a ținut la Palat un moment de reculegere, potrivit RFI România.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 283

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate