Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
21 septembrie 2018

Fondul de Pensii al Ucrainei: Certificatele electronice de pensie - o inovație pentru pensionari

Fondul de Pensii al Ucrainei: Certificatele electronice de pensie - o inovație pentru pensionari

Începând cu luna septembrie curent, toți cetățenii Ucrainei care au atins vârsta pensionării vor primi certificate electronice de pensie, care sunt, în același timp şi cărți de plată.

Persoanele care s-au pensionat mai devreme vor putea, de asemenea, obține acest certificat dacă doresc.

„Certificatele electronice de pensie sunt emise începând din anul 2016 pentru persoanele strămutate intern. Pentru alți pensionari, noile certificate vor fi emise începând cu luna septembrie a acestui an. Persoanele care s-au retras deja, dacă doresc, pot primi, de asemenea, certificate noi”, potrivit Fondului de Pensii al Ucrainei (FPU).

Pentru a primi o astfel de carte bancară, pensionarul trebuie să depună o cerere corespunzătoare la orice birou teritorial sau centru de servicii al Fondului de Pensii. Certificatele vor fi emise în termen de 30 de zile lucrătoare.

În viziunea Fondului de Pensii al Ucrainei beneficiile  unui certificat electronic de pensie sunt: identificarea instantanee a unei persoane, în special, atunci când se aplică la organismele Fondului de pensii; confirmarea statutului unei persoane care acordă dreptul la prestații pentru pensionari, prestații sociale, reduceri, abilitatea de a primi servicii on-line pe portalurile web ale autorităților, inclusiv pe portalul de servicii electronice FPU, datorită semnăturii electronice disponibile pe certificat.  De asemenea - incapacitatea de a utiliza scheme frauduloase și acțiuni ilegale în timpul plății pensiilor și a prestațiilor sociale;

În special, pensionarul poate revizui informațiile din biroul său personal cu privire la chestiunile legate de pensie: mărimea pensiei, componentele acesteia, perioada de asigurare etc.

BucPress

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 155

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate