Știri Social
13 septembrie 2018

Frontiera din Crimeea a fost deschisă pentru mai multe persoane care au nevoie urgent de ajutor medical

Frontiera din Crimeea a fost deschisă pentru mai multe persoane care au nevoie urgent de ajutor medical

Chiar dacă, oficial, granița dintre Peninsula Crimeea și Ucraina este închisă, ca urmare a crizei ecologice din orașul Armiansk, poliția ucraineană de frontieră a deschis granița pentru ca 46 de persoane să intre în Ucraina și să primească tratament medical în urma expunerii la substanțele toxice, informează radio Chişinău cu referire la Radioul public ucrainean.

Persoanele, majoritatea bătrâni, mame cu copii și locuitori cu dizabilități, au trecut în Ucraina în ultimele trei zile pe la punctul de demarcație teritorială Kalanchak, a declarat șeful grănicerilor din regiunea Herson, Ivan Șevțov, potrivit UAWire, care citează Radio Hromadske.

De altfel, ambulanțele sunt pregătite să transporte oricând persoane care cer ajutor medical la punctele Kalanchak și Chaplynka.

Krîmski Titan, gigantul industrial din Crimeea, și-a sistat complet activitatea după criza ecologică provocată de iazul de deșeuri al uzinei.

Presa din Ucraina scrie că norii infestați de dioxid de sulf ar fi ajuns din Armiansk, nucleul de toxicitate, până regiunea Herson.

Până acum, 41 de grăniceri ucraineni, de pe linia demarcație teritorială cu Peninsula Crimeea, în apropiere de Armiansk, au avut nevoie de intervenție medicală în urma expunerii la pulberea toxică din aer, dintre care 5 au fost spitalizați de urgență.

Anterior, circa 4.000 de persoane au fost evacuate din Crimeea către centre de îngrijire.

Kievul și-a exprimat disponibilitatea de a lua copiii afectați de accidentul ecologic pentru a-i trata, însă administrația rusească din Crimeea – care nu dispune de aceeași infrastructură de sănătate precum capitala Ucrainei – au refuzat oferta.

În ultimele două săptămâni, localnicii s-au plâns de un miros înţepător în atmosferă şi de probleme respiratorii. Au existat şi relatări despre apariţia unor pete uleioase pe maşini sau depozite de culoare maronie.

Autorităţile locale sunt acuzate că ar fi încercat să muşamalizeze incidentul, informează sursa citată.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 258

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate