Social
Redactor: Elvira Chilaru
20 februarie 2020

Grănicerii anunță oficial detectarea contrabandei cu țigări în mașina unui consul onorific

Grănicerii  anunță oficial detectarea contrabandei cu țigări în mașina unui consul onorific

La punctul de trecere a frontierei „Tisa” din detașamentul Chop, polițiștii de frontieră au împiedicat transportarea unui lot mare de produse de tutungerie peste graniță.

Pentru a organiza  transportarea ilegalăa  țigaretelor, infractorul a conceput o întreagă schemă. El a ajuns la  punctul de control la volanul unui vehicul  Toyota cu numere  de înmatriculare  diplomatice. Pe lângă pașaportul său străin, cetățeanul Ucrainei, în vârstă de 29 de ani, a depus la control o legitimație  de angajat al consulatului onorific al unei țări străine în Ucraina, ceea ce  a trezit  îndoieli cu privire la validitatea acestuia. Întrucât nu sunt prevăzute  privilegii diplomatice pentru această categorie de angajați, bărbatuluiiI s-a  solicitat să prezinte autoturismul la control. Drept  răspuns, pasagerul a refuzat să părăsească mașina și a blocat-o.

În plus, în timpul inspectării  polițiștii de frontieră au constatat că certificatul de colaborator  consular prezentat  de șofer nu a fost eliberat de către Departamentul Protocolar de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, fiind o mostră neidentificată. Astfel, a fost  anunțată  Poliția Națională  cu privire la depistarea semnelor unei infracțiuni în temeiul articolului 358 din Codul penal „Falsificarea documentelor, sigiliilor, ștampilelor și formularelor, realizarea  sau utilizarea  documentelor contrafăcute, sigiliilor, ștampilelor”.

Explicațiile colaboratorilor organelor de drept cu privire la procedurile de control nu au fost eficiente. Deoarece șoferul a continuat să refuze deschiderea mașinii pentru verificare, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să aplice forța și să forțeze contravenientul să permită inspectarea vehiculului. Pentru a-l opri,  el a trebuit să fie încătușat, transmite portalul  Transcarpatia online pentru serviciul de presă al detașamentului  de frontieră Chop.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 397

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți