Știri Social
Redactor: Elvira Chilaru
12 aprilie 2019

Gunoaiele din apropierea râului Tisa în Trascarpatia cauza unei note din partea Ungariei

Gunoaiele din apropierea râului Tisa în Trascarpatia cauza unei note din partea Ungariei

Împuternicitul Guvennului Ungariei pentru Managementul Apei,  Peter Kovach a trimis o notă  Împuternicitului  Guvernului Ucrainei privind gestionarea apelor de frontieră, Irina Ovcharenko în ceea ce privește gunoiștea  din orașul Rahiv, amplasată direct pe malul râului Tisa. 

Partea ungară a solicitat să se  ia măsuri pentru lichidarea gunoiștei înainte ca în urma posibilelor  inundațiili  deșeurile să ajungă în apele râurilor. „Dacă se va întâmpla acest lucru deșeurile vor putea fi extrase numai în Ungaria și costul va fi  considerabil, ceea ce ne permite și ne motivează  de a depune o cerere de despăgubire”, este menționat în nota oficială.

Ghennadi Moskal, președintele Administrației regionale de stat Transcarpatia a dat însărcinări  Inspecției ecologice de stat din regiune, de a  se deplasa de urgență la Rahiv  și să se  ia cele mai stricte măsuri față de  funcționarii Consiliului Local, care de mai mulți ani la rând  nu  sunt în stare să soluționeze  problema   amplasării  unei gunoiști  pentru  deșeurile menajere, ceea ce poate duce la dezastru natural în  bazinul râului Tisa.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 150

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate