Știri Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
10 noiembrie 2017

În comuna Iordăneşti, regiunea Cernăuţi va fi înălţată o nouă biserică unde se va sluji în limba română

În comuna Iordăneşti, regiunea Cernăuţi va fi înălţată o nouă biserică unde se va sluji în limba română

Recent, în localitatea Iordăneşti, raionul Hliboca, pe malul drept al Siretului a fost oficiată o slujbă de sfinţire a paraclisului de la subsolul viitorului lăcaş cu hramul Sfântului Nectarie de la Eghina, care este pomenit de biserica ortodoxă la 22 (9) noiembrie.

Zeci şi sute de enoriaşi din regiunea Cernăuţi s-au adunat zilele trecute lângă fostul stadion din sat, unde cu mai puţin de un an în urmă a fost pusă prima piatră de temelie a noului lăcaş de cult de pe Valea Siretului. Potrivit săptămânalului „Monitorul de Hliboca”, iniţiativa a venit din partea unui grup de locuitori ai satului Iordăneşti, de pe malul drept al râului Siret, dar şi din partea preotului Gheorghe Moroz. La ora actuală e gata fundaţia şi paraclisul de la subsol, în care se va sluji până la înălţarea bisericii.

La slujba de sfinţire a paraclisului a participat şi Arhiepiscopul de Bănceni Longhin, care a fost întâmpinat de către enoriaşi cu pâine şi sare. Domnia sa împreună cu un sobor de preoţi din întreaga regiune a oficiat un serviciu divin, sfinţind paraclisul amintit.

În cuvântul său de învăţătură Vladica şi-a exprimat speranţa că o a doua biserică în sat îi va uni şi mai mult pe creştini în dreapta credinţă.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 939

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate