Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
13 aprilie 2018

În raionul Noua Suliță au fost ridicate restricțiile de pestă porcină africană

În raionul Noua Suliță au fost ridicate restricțiile de pestă porcină africană

Comisia antiepizootică din raionul Noua Suliță a abolit restricțiile de carantină în legătură cu virusul pestei porcine africane.

Membrii comisiei au aprobat decizia de a scoate din zona de supraveghere satul Boian, Leușenii Teutului, Ostrița, Prut și  Mahala din raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți.

Pentru a preveni agentul cauzator de pestă porcină africană în zonă, sunt oferite măsuri detaliate. Principala măsură dintre acestea este interzicerea circulației pe teritoriul raionului a porcilor vii, a materiilor prime și a produselor alimentare preparate din carne de porc și din zonele din afara regiunii Cernăuți, afectate de ciuma africană fără documente veterinare însoțitoare.

Proprietarilor fermelor și antreprenorilor implicați în producția și vânzarea de carne de porc, se recomandă curățarea, spălarea și dezinfectarea vehiculelor după și înainte de transportul porcilor, păsărilor de curte.

De asemenea, se subliniază  faptul că toate fermele și gospodăriile trebuie să  aplice „modul de funcționare închis”, pentru a evita contactul cu porci străini și vehicule.

Vă reamintim că pe 2 martie 2018 carantina a fost aprobată în legătură cu descoperirea porcilor decedați în urma ciumei africane.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 319

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate