Social
Redactor: Mirela Amarie
16 august 2019

În regiunea Cernăuți a fost analizată activitatea entităților agricole

În regiunea Cernăuți a fost analizată activitatea entităților agricole

Direcția Generală a Serviciului Fiscal de Stat din regiunea Cernăuți informează că analiza activităților entităților agricole în cadrul campaniei „Recolta - 2019” a fost finalizată și a fost demarat un set de măsuri de control.

Pentru  a preveni schemele de evaziune și pentru a determina integritatea impozitelor în sectorul agricol, inclusiv terenuri și chirii, impozitul pe venit pentru persoanele fizice și plătitorii de taxe unice, au fost verificate datele privind suprafața de teren obținute, utilizarea reală a terenurilor agricole și raportul acestora cu numărul de angajați oficial, raportarea impozitelor, disponibilitatea echipamentelor agricole și identificarea plătitorilor.

Conform analizei, în regiune există 1004 de entități agricole. Din acest număr de plătitori au fost verificate deja 403 - ca urmare, s-a plătit suplimentar 68,0 mii UAH  pentru impozitul pe venit personal și 83 mii UAH  (taxe unice).

De asemenea, departamentul a constatat că 32 864 de cetățeni dețin sau închiriază terenuri de peste două hectare și, prin urmare, sunt obligați să plătească impozite. Practic, aceste terenuri sunt închiriate întreprinderilor agricole, care au reținut deja plata chiriilor și au plătit impozite de 19,3 milioane UAH la buget.

În același timp, printre cei 32 864 de cetățeni - 2896 de cernăuțeni își cultivă parcelele pe cont propriu și reprezintă o preocupare pentru autoritățile fiscale, deoarece declarațiile anuale de impozit pe venit au fost prezentate de numai 277 de proprietari de terenuri (51 în timpul campaniei „Recolta – 2019”)  și doar 107 sunt înregistrați ca antreprenori privați.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 149

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate