Știri Social
Redactor: Marin Gherman
18 februarie 2019

În regiunea Cernăuți ar putea să apară comuna Vancicăuți în urma comasării cu satele Costiceni și Cerlena – decizia Adunării Generale a satelor

În regiunea Cernăuți ar putea să apară comuna Vancicăuți în urma comasării cu satele Costiceni și Cerlena – decizia Adunării Generale a satelor

La 17 februarie a.c. în incinta Casei de Cultură din localitatea Vancicăuți, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți, s-a desfășurat Adunarea generală a cetățenilor.  Pe ordinea de zi au fost incluse câteva chestiuni referitoare la asistența medicală și socială din localitate, purtându-se, totodată, consfătuiri privind crearea comunității teritoriale unite între satele Costiceni, Vancicăuți și Cerlena, potrivit portalului Valea Prutului.

La adunare au fost prezenți primarii celor trei sate: Vladimir Lupoi, Marian Calancea și Alexandru Rotari, secretarul Consiliului sătesc Vancicăuți, Aurica Foca, conducătorul gospodăriei agricole „Spicul de aur”, Ștefan Gligor și preotul paroh din localitate Ion Mițiței.

După citirea unui raport de activitate al primăriei pentru anul precedent, cetățenilor li s-a prezentat proiectul de decizie cu privire la formarea unui grup de lucru comun, pentru a comasa comunitățile teritoriale locale specificate într-o comună cu centrul la Vancicăuți. Proiectul de decizie a fost susținut atât de locuitorii satului Vancicăuți, cât și de locuitorii satelor Costiceni și Cerlena.

Întrucât negocierile privind formarea comunei se duc de câțiva ani, neînțelegeri sau discuții aprinse în acest plan nu au fost înregistrate, potrivit Valea Prutului. Organele competente urmează să examineze capacitatea economică și financiară a viitoarei comune și să se pronunțe în privința modificării planului de perspectivă, care prevedea inițial constituirea unei comune cu participarea satului Tărăsăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


 

Distribuie:
Vizualizări: 253

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate