Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
10 noiembrie 2017

În regiunea Cernăuți au fost înregistrate 3 cazuri de botulism

În  regiunea Cernăuți au fost înregistrate 3 cazuri de botulism

În  regiunea Cernăuți de la începutul anului 2017 au fost înregistrate 3 cazuri de intoxicație alimentară în mediul casnic, provocate de către agentul botulismului (o boală rară, fatală), în rezultatul cărora au fost infectate 3 persoane, inclusiv un copil (locuitori ai raionului Storojineț, Herța și Chițmani) – informează Agenţia BucPress.

În urma finalizării anchetei, s-a constatat a fi cauza bolii consumul de carne conservată la domiciliu.

Botulismul este o boală care apare ca urmare a otrăvirii toxice a bacteriilor - agenți patogeni ai botulismului și se caracterizează prin înfrângerea gravă a sistemului nervos central și autonom. Infecția unei persoane cu botulism apare atunci când se utilizează produse de origine animală sau vegetală, care conțin botulotoxină sau conțin spori ai agentului cauzal al botulismului. Pornind de la tractul digestiv, botulotoxina nu este distrusă de enzime, ci este absorbită în sânge și se extinde prin organism, extinzându-se în diferite părți ale sistemului nervos.

Există o simptomatologie neurologică: tulburări vizuale - unul dintre primele semne ale botulismului (pacientul este îngrijorat de „ceața” din fața ochilor, dualitatea subiecților, dificilitatea lecturării asociată cu paralizia mușchilor oculari).
În același timp, există și alte simpome, precum: sete, uscăciunea membranelor mucoase, dificultăți la înghițit, se poate schimba vocea etc.

Reamintim că, în anul 2016, în regiune au fost raportate 4 cazuri de botulism în urma cărora au avut de suferit 5 persoane (în Hotin, Noua Suliță, Storojineț și într-o familie din Novodnistrovsk (2 victime).

În ultimii 10 ani, în regiune au fost înregistrate 39 de cazuri de botulism, în rezultatul cărora au suferit 43 de persoane. Există 2 decese înregistrate în rândul adulților în anii 2006 și 2014.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 242

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate