Știri Social
Redactor: Mariana Struț
09 ianuarie 2019

În regiunea Cernăuți au fost deschise peste 280 de puncte de încălzire

În regiunea Cernăuți au fost deschise peste 280 de puncte de încălzire

Din cauza scăderii esențiale a temperaturii aerului pe tot teritoriul regiunii Cernăuți, salvatorii au întreprins deschiderea punctelor de încălzire pentru populație.

În regiunea Cernăuți au fost deschise circa 283 de puncte de încălzire, dintre care 25 funcționează în centrul regional.

Salvatorii îndeamnă locuitorii regiunii, pentru a evita degerăturile să se adreseze la punctele de încălzire, informează serviciul de presă al Departamentului general al situațiilor de urgență în regiunea Cernăuți.

Primele semne ale hipotermiei:

frisoanele: organismul pune în mișcare mușchii pentru a produce căldură, și astfel să crească temperature corpului; pielea este rece, albă, uscată; respirația se modifică trecându-se de la hiperventilație la o respirație lentă, șuierătoare; stare generală de confuzie, senzație de oboseală și somnolență, semiconștiență; ritmul cardiac este redus; mușchii sunt rigizi.

Degerăturile pot apărea foarte repede, funcție de temperature și viteza vântului. Persoanele slăbite, copiii și vârstnicii sunt cei mai expuși. La o temperatură mai scăzută de -10 C, orice țesut care este amorțit devine expus degerăturilor.

Simptome:

părțile afectate sunt inițial amorțite, apoi devin de culoare roșu-aprins, și ulterior devin albe; zona afectată de frig își pierde sensibilitatea (capacitatea de a simți); nu este dureroasă; când zona afectată este încălzită, victima simte o senzație de furnicături, o ușoară usturime și durere.

Primul ajutor în caz de degerături:

transportați victima într-o încăpere caldă; dacă victima acuză pișcături, amorțiri ale membrelor se încurajează să-și miște degetele pentru a începe să simtă zona afectată; încălzirea zonelor afectate se face treptat, rapid și cu grijă;  se așează zona afectată lângă o zonă caldă a corpului (plasarea degetelor degerate în axilă; urechile, bărbia în palme; picioarele pe abdomen);  degerăturile severe se tratează maxim în 24 de ore de la instalare; în cazul acesta pielea este albă, aspră, înghețată, cu vezicule.

Nu încercați să încălziți zona afectată prin frecare cu zăpadă, gheață! Nu așezați un obiect fierbinte direct pe suprafața afectată!

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 135

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate