Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
10 august 2018

În Ucraina se va scumpi pâinea și făina

În Ucraina se va scumpi pâinea și făina

În  câteva săptămâni, în Ucraina, va crește prețul pâinii. Creșterea prețului este de așteptat în toamnă, în medie, cu 25-30%. A anunțat directorul companiei „Agro-Center” Dmitri Solomciuc într-un comentariu la publicația „Obozrevatel” – informează BucPress.

Motivul creșterii prețurilor este recolta slabă de anul acesta, care a devenit o problemă la nivel mondial.

„Problema slabei recolte este globală. Din cauza condițiilor meteorologice din Ucraina, prețurile de export au crescut. În estul Ucrainei recolta într-adevăr a fost mică, iar în partea de vest a țării au fost ploi abundente. În plus, în ultima săptămână, prețurile la gaz au crescut cu o mie de grivne. În prezent, antreprenorii trebuie să plătească aproximativ 11 mii grivne doar pentru gaz”,  a spus expertul.

În opinia sa, până la sfârșitul verii, și făina se va mai scumpi. Chiar în ultimele două săptămâni prețul făinii a crescut de la 6,2 UAH la 7,5 UAH.

„În viitorul apropiat prețul făinei va crește în continuare, unii producători cred că va ajunge la prețul de 10 grivne pentru un kilogram”, a adăugat Solomciuc.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 1103

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate