Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
21 septembrie 2018

Incidență crescută a tuberculozei în Ucraina

Incidență crescută a tuberculozei în Ucraina

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Ucraina se numără printre primele cinci țări cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate de tuberculoză cu rezistență crescută – scrie BucPress.

„Ucraina aparține țărilor unde numărul de pacienți cu tuberculoză multirezistentă este una dintre cele mai mari din lume. În plus, Ucraina a devenit una dintre cele cinci țări cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate de tuberculoză cu rezistență crescută - 1 097 cazuri în 2017”, potrivit Centrului  de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătății al Ucrainei, referindu-se la raportul OMS.

În același timp, potrivit departamentului, rata incidenței tinde să scadă. Astfel, în ultimii ani s-a înregistrat o scădere cu 10% a numărului de cazuri noi de tuberculoză și o scădere cu 3% a numărului de cazuri de tuberculoză multirezistentă.

La nivel mondial, tuberculoza este una dintre primele zece cauze de deces. Milioane de oameni suferă de această boală în fiecare an. Conform estimărilor OMS, în anul 2017, aproximativ 10 milioane de persoane au fost bolnave de tuberculoză, dintre care 1 milion au fost copii. De asemenea, în 2017, tuberculoza a provocat moartea a 1,6 milioane de persoane, dintre care 300 000 au avut o infecție combinată HIV / TB.

Amintim că, potrivit raportului OMS, tuberculoza rămâne cea mai letală boală infecțioasă din lume, în ciuda faptului că anul trecut numărul pacienților cu tuberculoză și cei care au murit din cauza acestei boli a scăzut.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 254

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate