Știri Social
Redactor: Elvira Chilaru
25 iunie 2019

Îndemnizația pentru copii, la zi cu noile prevederi din Ucraina

Îndemnizația pentru copii, la zi cu noile prevederi din Ucraina

În Ucraina, autoritățile nu numai că intenționează  să sporească  valoarea îndemnizațiilor, dar, de asemenea și să schimbe programul plăților pentru ca familia să obțină  și să încaseze  o sumă semnificativă, imediat după nașterea copilului, scrie publicația „Shange”.

În prezent  familia obține la nașaterea primului copil  41 280 grivne, dintre care 10 300 grivne în primele zile. Restul banilor  „întind plăcerea“ și familia  îi obține în decursul a trei ani  prin plata ratelor lunare diferite.

Aceeași procedură și ordine  de achitare se aplică  și la  nașterea celui de al doilea al treilea copil, și pentru copiii următori.

În primul rând, noul document prevede revenirea  la  abordarea  diferențiată, anulată de parlamentari  în  27 martie 2014, pentru a reduce povara asupra bugetului de stat în perioada de criză.  În afară de aceasta se prevede să sporească  valoarea  mărimii și ordinea plăților.

La  prima naștere îndemnizația  de creștere a copilului sporește până la  50.000 de grivne (14.000 grivne în prezent , iar restul – se va achita  în termen de trei ani).

La nașterea celui de al doilea copil  se vor  plăti 75.000 grivne (21.000 grivne imediat, iar restul în termen de trei ani).

Pentru al treilea  sau mai mulți copii – se prevede să se plătească 100.000 grivne (28.000 grivne – prima plată, iar restul restul în termen de trei ani).

Referințe: Cea mai mare rată a natalității în Ucraina  este în regiunea Transcarpatia

În ultimii cinci ani, populația regiunii Transcarpatia  a crescut cu nouă mii de persoane. Aceste date ni s-au pus la dispoziție de departamentul de statistică regională. Dacă în 2012 numărul transcarpatienilor era  de 1 milion 250 mii, apoi în decembrie 2016 – era deja  de 1 milion 259 mii, a informat serviciul de presă al Administrației regionale de Stat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

 

Ultimile știri Social
Distribuie:
Vizualizări: 331

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate