Știri Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
09 octombrie 2018

Întâlnire de lucru la Consulatul General al României la Cernăuţi

Întâlnire de lucru la Consulatul General al României la Cernăuţi

Zilele trecute Irina-Loredana Stănculescu a fost numită Consul General al României la Cernăuţi, fiind prezentată oficial comunităţii româneşti din nordul Bucovinei de către dl. Dan Neculăescu, secretar de stat la Ministerul de Externe al României

Printre primele întâlniri de lucru după vizita întreprinsă în câteva şcoli de cultură generală cu predarea îăn limba română din regiunea Cernăuţi, doamna Irina-Loredana Stănculescu, a avut o întâlnire de lucru cu dl. Petru Grior, directorul Centrului de Cercetări Istorice şi Culturale din Cernăuţi și cu  dl. col. (r) Nicolae Nicolovici, președintele subfilialei Rădăuți a Asociației Cultul Eroilor – ”Regina Maria” din România.

Potrivit Agenţiei de ştiri BucPress, în cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte actuale ale cooperării istorico-științifice bilaterale dintre România și Ucraina, precum și proiecte care urmează să fie implementate între cele două state, cu relevanță directă asupra colaborării transfrontaliere. Discuțiile au avut loc la sediul Consulatului General al României la Cernăuți. La întâlnire alături de doamna Consul general Irina-Loredana Stănculescu, a fost prezent şi domnul Ionel Ivan, ministru consilier.

Astfel de întâlniri cu liderii asociaţiilor româneşti din regiunea Cernăuţi, care doresc să implementeze proiecte transfrontaliere vor avea loc şi în viitor.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 201

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate