Știri Social
10 octombrie 2018

Kievul aşteaptă decizia Sinodului Ecumenic privind autocefalia Bisericii

Kievul aşteaptă decizia Sinodului Ecumenic privind autocefalia Bisericii

La Constantinopol (Istanbul) are loc reuniunea Sfântului Sinod Ecumenic, la care se preconizează că va fi luată o decizie cu privire la acordarea Tomosului de Autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol citat de agenţia Ukrinform.

Sinodul se va întruni timp de trei zile, între orele 9 și 17, întâlnirile având loc cu uşile închise. Potrivit Ukrinform, nu a fost făcută publică ordinea de zi a reuniunii Sinodului şi nici nu s-a comunicat dacă va fi examinată problema independenţei bisericii ucrainene.

"Nu încălcăm tradițiile şi, prin urmare, nu anunțăm oficial ordinea de zi a Sinodului. Principalele decizii vor fi făcute publice în scris. Noi nu avem tradiția de a organiza conferințe de presă după luarea hotărârilor", a precizat biroul de presă al Patriarhatului Ecumenic.

Amintim că, Ucraina s-a adresat Patriarhului Constantinopolului pentru a primi statut de Biserică Autocefală. Moscova se opune cu vehemență acestei decizii, spunând că Ucraina este teritoriul său canonic. Patriarhia rusă amenință să rupă relațiile cu Patriarhia Constantinopolului, dacă Ucraina va primi Tomosul.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 179

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate