Știri Social
14 februarie 2018

La Cernăuţi continuă desfăşurarea programului „Medicamente compensate”

La Cernăuţi continuă desfăşurarea programului „Medicamente compensate”

Potrivit rezultatelor, programul “Medicamente compensate”, lansat în luna aprilie 2017, în regiunea Cernăuţi este îndeplinit în proporţie de 99,98 la sută. Despre aceasta a menţionat şeful Departamentului privind ocrotirea sănătăţii din cadrul Admnistraţiei regionale de Stat Cermăuţi (ARS), Oksana Andrieţi, în timpul unei şedinţe privind realizarea programului guvernamental “Medicamente compensate”.  

Potrivit ei, realizarea programului în regiunea Cernăuţi a fost îndeplinită în proporţie de 99,98 la sută. “Pe parcursul anului 2017 în cadrul programului dat, pentru rambursarea contravalorii medicamentelor, regiunea Cernăuţi a primit 16 milioane 341 mii grivne din care au fost folosite 16 milioane 330 mii grivne”, a spus ea.

Totodată, şeful departamentului de profil a mai adăugat că regiunea Cernăuţi este lider în ceea ce priveşte realizarea programului, faţă de alte regiuni din Ucraina. Potrivit unor indici, în regiunea Ternopil acesta a fost îndeplinit în proporţie de 72 sută, iar în Lviv de 62 la sută.

În anul 2018 pentru rambursarea medicamentelor, regiunea Cernăuţi a primit deja 1,9 milioane grivne din suma prevăzută în valoare de 23 milioane grivne.

Amintim că Programul guvernamental lansat în aprilie 2017 prevede compensarea medicamentelor pacienţilor cu boli cardio-vasculare, dibet de tip II şi astm bronşic. Pe parcurs, Ministerul Sănătăţii al Ucrainei a extins lista medicamentelor gratuite oferite în cadrul programului până la 41 de preparate medicamentoase.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 226

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate