Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
08 iunie 2018

La Cernăuți pentru prima dată au sosit 300 broșuri despre drepturile omului în scrierea Braille

La Cernăuți pentru  prima dată au sosit 300 broșuri despre drepturile omului în scrierea Braille

Nevăzătorii cernăuțeni pot obține informații despre sistemul de asistență judiciară gratuită, prezentat în limbajul Braille. Această oportunitate a fost oferită de sistemul de asistență juridică gratuită prin proiectul comun ucraineano-canadian „Ajutor juridic accesibil și calitativ în Ucraina” în cooperare cu redacția Societății Ucrainene a Nevăzătorilor „Zaklîk” („Apel”).

Treizeci de mii de exemplare de broșuri în scriere Braille vorbesc despre tipurile de asistență juridică gratuită și unde pot fi obținute. În plus, există un număr de telefon al centrului de contact al sistemului de asistență juridică gratuită - 0800213103. Apelul este disponibil 24 de ore din 24 de ore  și este gratuit de pe telefoanele fixe și mobile din Ucraina. În general, trei sute de astfel de broșuri au ajuns în regiunea Cernăuți.

„Pentru persoanele care au nevoie de asistență juridică în Ucraina, există mai mult de 500 de puncte de acces. În ciuda unui sistem destul de extins, există categorii de cetățeni pentru care o astfel de asistență este inaccesibilă. Acestea includ: persoanele cu deficiențe de vedere sau auz, bolnavii imobilizați la pat. Facem  tot posibilul ca asistența juridică gratuită să fie mai accesibilă pentru o astfel de categorie de persoane. Broșurile Braille sunt unul dintre pașii în această direcție”, a declarat Zhanna Pathekina, director adjunct al Centrului Regional pentru furnizarea asistenței juridice secundare gratuite în regiunea Cernăuți.

Potrivit datelor oficiale, în regiunea Cernăuți există peste 800 de persoane cu deficiențe de vedere, dintre care aproximativ o sută sunt orbi complet.

Dacă totul va decurge bine, în curând, pentru cernăuțenii orbi la inițiativa centrului regional pentru  acordarea asistenței juridice gratuite secundare, în regiunea Cernăuți vor  fi organizate  cursuri gratuite pentru a studia scrierea Braille.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 362

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate