Știri Social
Redactor: Mariana Struț
08 noiembrie 2018

La spitalul de urgențe din Cernăuți a fost renovată secțiunea de traumatologie pentru copii

La spitalul de urgențe din Cernăuți a fost renovată secțiunea de traumatologie pentru copii

În data de 6 noiembrie 2018 la spitalul de urgențe de pe strada Fastivsika, orașul Cernăuți, a fost redeschisă secțiunea de traumatologie după o reparație substanțială – informează BucPress.

Pentru reparația acestei secțiuni au fost alocate circa 8 milioane grivne. Din bugetul regional de stat au fost repartizate 800 mii grivne, restul, 7,9 milioane grivne – din fondul dezvoltării regionale.

Secțiunea de traumatologie grație acestei reparații a fost dotată și de un bloc pentru intervenții chirurgicale. Înainte copii trebuiau transportați de pe etajul 5 pe etajul 9 pentru intervenții chirurgicale, acum toate necesare se află pe un etaj.

Secțiunea de traumatologie are capacitatea de 35 de paturi pentru micii pacienți.


Conform medicului-șef al secțiunii de traumatologie și ortopedie pentru copii, Andrii Martînov, această secțiune este unică în regiunea Cernăuți și din acest motiv, de obicei, indiferent de anotimp, este supraîncarcată.

Reparația a fost începută în luna aprilie a anului curent, de aceea micii pacienți au fost repartizați prin alte instituții medicale ale orașului Cernăuți.

În linii generale, timp de 3 ani din bugetul de stat au fost alocate circa 40 milioane grivne pentru reparația Spitalului orășenesc de urgențe.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 252

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate