Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
06 iulie 2018

Mai mult de o treime de cernăuțeni și-au ales medicul de familie

Mai mult de o treime de cernăuțeni și-au ales medicul de familie

În cele trei luni de la debutul reformei medicale, la data de 1 iulie, instituțiile medicale au înregistrat 93.720 de declarații între medici și pacienți, reprezentând 35,7% din populația totală a orașului Cernăuți.

În prezent, liderii în ceea ce privește numărul de declarații privind alegerea medicului de familie în raport cu populația sunt regiunile Vinnytsya, Poltava, Kharkiv, Cernăuți, Jitomir. 

Potrivit Departamentului de Sănătate al Consiliului Local, toate instituțiile medicale municipale ale orașului, care oferă asistență medicală primară, sunt gata să fie transferate întreprinderilor comunale non-profit. A fost elaborat și publicat un proiect de decizie a consiliului municipal cu privire la aprobarea actelor de transfer și a noilor statute ale întreprinderilor municipale non-profit care oferă asistență medicală primară. Acest lucru este necesar,  astfel încât toți furnizorii de asistență medicală primară să poată încheia contracte cu Serviciul Național de Sănătate și să continue să finanțeze pe principiul „banii pentru pacient”.

În  prezent se lucrează la crearea bazei materiale și tehnice necesare a 7 întreprinderi comunale non-profit, în conformitate cu planurile de dotare a acestor întreprinderi cu echipamente medicale și produse medicale aprobate de Ministerul Sănătății. Pentru achiziționarea de inventar, echipamente, produse medicale și sistemul de informații medicale pentru aceste întreprinderi din bugetul orașului au fost direcționate  8 milioane 260 mii UAH.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 328

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate