Știri Social
Redactor: Elvira Chilaru
17 februarie 2019

Maxim Magula din Transcarpatia a câștigat două medalii la Campionatul Mondial U23 de scrimă

Maxim Magula din Transcarpatia a câștigat două medalii la Campionatul Mondial U23 de scrimă

În Emiratele Arabe Unite a avut loc Campionatul Mondial pentru trăgători sub 23 de ani în scaune cu rotile. Scrima este un sport prea puţin cunoscut, nemediatizat, dar un sport al inteligenţei, armoniei, curajului ş.a.m.d. La  categoria sportivilor paraolimpici, adică a persoanelor care practică sportul de performanţă având un handicap a participat Maxim Magula din Transcarpatia.

El  a concurat și în echipa națională a Ucrainei. Sportivul a reușit să câștige două medalii: argint – la sabie, bronz la  spadă.

„Aceasta este a doua  victorie  pentru Maxim în astfel de competiții. În 2018 la Cupa Mondială, care a avut loc în Varșovia, Maxim a obținut două medalii. În orașul Sharja  competițiile au avut loc în aceeași zi la două tipuri de arme, ceea ce a cerut eforturi susținute de la sportivi”, menționează antrenorul paraolimpicilor din Transcarpatia,  Oksana Rapinets.

Reamintim,  că antrenorii lui Maxim  sunt: Oksana Rapinets, Gennady Yanovsky și Emilia Madyar-Phazekash. Felicitări atletului și antrenorilor lui cu această mare realizare! Ținem pumnii pentru ei  în continuare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 246

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate