Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
10 august 2018

Ministerul Educației și Științei al Ucrainei: În anul de învățământ 2018-2019 au fost admiși la buget peste 51 mii de studenți

Ministerul Educației și Științei al Ucrainei: În  anul de învățământ 2018-2019 au fost admiși la buget peste  51 mii de studenți

În Ucraina, în anul 2018, peste 51,2 mii de studenți sunt bugetari. Despre acest lucru a vorbit  ministrul Educației și Științei, Lilia Grinevich, la un briefing cu privire la rezultatele campaniei de admitere din 2018, potrivit Ukrinform.

„În acest an, 58 mii 875 de absolvenți au primit recomandări pentru finanțare din buget. Dintre aceștia la studii de stat s-au înscris 51 mii 252 de absolvenți. Aproape  87% dintre cei care au primit recomandări”, a spus Grinevich.

Ministrul a mai subliniat că 60% dintre cei înscriși au fost admiși la buget în conformitate cu prima prioritate; 16,4% - cu a doua prioritate. Potrivit lui Grinevich, acest lucru demonstrează faptul că sistemul de concurență funcționează, iar studenții pot alege desinestătător unde și ce să studieze.

Cabinetul de Miniștri a informat despre aprobarea ordinelor de stat pentru instruirea specialiștilor în număr de 191.100 de persoane, inclusiv 171.355 de studenți cu normă întreagă.
BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 1098

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate