Știri Social
Redactor: Svetlana Pantea
07 martie 2018

Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Ucraina va crea o platformă educaţională modernă

Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Ucraina va crea o platformă educaţională modernă

La 7 martie 2018 Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Ucraina şi Asociaţia „IT Ucraina” au semnat un memorandum de colaborare. În special, acesta prevede crearea unei platforme educaţionale electronice precum şi elaborarea manualelor electronice.

„Activitatea în comun a ministerului şi asociaţiei IT va viza crearea unui mediu educaţional modern şi promovarea dezvoltării competenţelor digitale şi a învăţământului electronic în societate”, se spune în comunicatul publicat pe site-ul asociaţiei. Unul din principalele proiecte, la care vor fi antrenaţi experţii „IT Ucraina” este crearea unei platforme educaţionale electronice şi dezvoltarea sistemului privind elaborarea manualelor în format electronic.

„Industria IT din Ucraina, ca și alte sectoare ale economiei, este o industrie bazată pe cunoaștere. Prin urmare, introducerea tehnologiilor moderne în procesul educațional și simplificarea accesului la sursele de cunoaștere, sunt primii pași extrem de importanți, care vor contribui la formarea unei noi generaţii de profesioniști cu o educație înaltă nu numai în domeniul IT-ulu, dar și în alte sectoare ale economiei”, a spus directorul executiv al asociației „IT Ucraina”, Oleksandr Kubrak.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 182

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate