Știri Social
07 august 2017

Noul astoronaut al Canadei este originar din Ucraina

Noul astoronaut al Canadei este originar din Ucraina

Canadianul de origine ucraineană, colonelul Djouşua Kutrik a fost numit următorul astronaut al Canadei, acesta devenind învingătorul concursului la care au participat peste 3000 de candidaţi.

Potrivit unui raport emis de Consiliul ucrainean de coordonare mondială, Djouşua Kutrik a fost ales din peste 3700 de participanţi, notează congresul ucrainenilor din Canada.

„În numele comunităţii ucraineanno-canadiene îi doresc colonelului Kutrik succese în viitoare funcţie pe care o va ocupa în calitate de astronaut. El ne inspiră pe toţi”, a spus Preşedintele Congresului ucrainenilor din Canada, Pavlo Grod. „Eu am crescut într-o familie de fermieri din localitatea Bouvalon. Prima limbă pe care am  învăţat-o a fost ucraineana, limba tatăul meu. Cultura ucraineană şi tradiţiile au fost cele mai importante pentru el. Toţi am crescut cu aceste tradiţii”, a menţionat militarul.

De asemenea, se menţionează că colonelul Kutrik şi-a început serviciul în anul 2000 în cadrul Forţelor Armate ale Canadei ca pilot de încercare şi pilot militar.

BucPress

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 84

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate