Știri Social
07 august 2017

Noul astoronaut al Canadei este originar din Ucraina

Noul astoronaut al Canadei este originar din Ucraina

Canadianul de origine ucraineană, colonelul Djouşua Kutrik a fost numit următorul astronaut al Canadei, acesta devenind învingătorul concursului la care au participat peste 3000 de candidaţi.

Potrivit unui raport emis de Consiliul ucrainean de coordonare mondială, Djouşua Kutrik a fost ales din peste 3700 de participanţi, notează congresul ucrainenilor din Canada.

„În numele comunităţii ucraineanno-canadiene îi doresc colonelului Kutrik succese în viitoare funcţie pe care o va ocupa în calitate de astronaut. El ne inspiră pe toţi”, a spus Preşedintele Congresului ucrainenilor din Canada, Pavlo Grod. „Eu am crescut într-o familie de fermieri din localitatea Bouvalon. Prima limbă pe care am  învăţat-o a fost ucraineana, limba tatăul meu. Cultura ucraineană şi tradiţiile au fost cele mai importante pentru el. Toţi am crescut cu aceste tradiţii”, a menţionat militarul.

De asemenea, se menţionează că colonelul Kutrik şi-a început serviciul în anul 2000 în cadrul Forţelor Armate ale Canadei ca pilot de încercare şi pilot militar.

BucPress

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 45
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
Calendar 2017

Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2017 BucPress - Toate drepturile rezervate