Știri Social
13 iulie 2017

Parfumul reformei: pensii mai mari, mai mici… Cine vor fi beneficiarii?

Parfumul reformei: pensii mai mari, mai mici… Cine vor fi beneficiarii?

Cei, care primesc cele mai mari pensii, trăiesc în capitala ţării -  oraşul Kiev. Capitala acordă vârstnicilor cele mai mari pensii. Mărimea medie a pensiei este de 2,5 mii grivne – transmite zn.ua

La stablirea pensiei se i-a în calcul mărimea salariului, iar salariile în capitală sunt cele mai mari. Potrviti sursei citate, regiunea Doneţk se clasează pe locul doi în topul salariilor pe ţară.

Pensii mari, de 2 000 grivne, potrivit sursei citate, beneficiază pensionarii din regiunea Lugansk. O pensie medie, de 1600 grivne, primesc persoanele de vârsta a treia din regiunile Ternopil, Transcarpatia şi Cernăuţi.

Vă reamintim că actualmente la un salariu de 10 mii grivne și 30 de ani de serviciu cetăţeanul poate “beneficia” de o pensie ce nu depăşeşeet suma de 2 mii 300 grivne, ceea ce constituie 23% din salariu.

După aprobarea Legii privind reforma sistemului de pensii, valoarea pensiei va fi redusă până la suma de 1700 grivne, deci, 17% din salariu /din salariul de 10 mii grivne???- n.n./.

BucPress aminteşte că începând cu data de 1 octombrie 2017 guvernul Groisman intenţionează să anuleze reducerea de 15% a pensiilor pentru pensionarii angajați. Toți pensionarii care lucrează vor primi salariu deplin și pensia în întregime.

 BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 260
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
Calendar 2017

Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2017 BucPress - Toate drepturile rezervate