Știri Social
13 iulie 2017

Parfumul reformei: pensii mai mari, mai mici… Cine vor fi beneficiarii?

Parfumul reformei: pensii mai mari, mai mici… Cine vor fi beneficiarii?

Cei, care primesc cele mai mari pensii, trăiesc în capitala ţării -  oraşul Kiev. Capitala acordă vârstnicilor cele mai mari pensii. Mărimea medie a pensiei este de 2,5 mii grivne – transmite zn.ua

La stablirea pensiei se i-a în calcul mărimea salariului, iar salariile în capitală sunt cele mai mari. Potrviti sursei citate, regiunea Doneţk se clasează pe locul doi în topul salariilor pe ţară.

Pensii mari, de 2 000 grivne, potrivit sursei citate, beneficiază pensionarii din regiunea Lugansk. O pensie medie, de 1600 grivne, primesc persoanele de vârsta a treia din regiunile Ternopil, Transcarpatia şi Cernăuţi.

Vă reamintim că actualmente la un salariu de 10 mii grivne și 30 de ani de serviciu cetăţeanul poate “beneficia” de o pensie ce nu depăşeşeet suma de 2 mii 300 grivne, ceea ce constituie 23% din salariu.

După aprobarea Legii privind reforma sistemului de pensii, valoarea pensiei va fi redusă până la suma de 1700 grivne, deci, 17% din salariu /din salariul de 10 mii grivne???- n.n./.

BucPress aminteşte că începând cu data de 1 octombrie 2017 guvernul Groisman intenţionează să anuleze reducerea de 15% a pensiilor pentru pensionarii angajați. Toți pensionarii care lucrează vor primi salariu deplin și pensia în întregime.

 BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 298

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate