Știri Social
10 octombrie 2018

PE l-a nominalizat pe regizorul Oleg Sențov premiul Saharov 2018

PE l-a nominalizat pe regizorul Oleg Sențov premiul Saharov 2018

Pe lista scurtă a Parlamentului European se află şi Oleg Sențov,  regizor ucrainean, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru „complotarea unor acte de terorism” împotriva guvernării „de facto” a Rusiei în Crimeea.

Oleg Senţov a devenit un simbol pentru aproximativ 70 de cetățeni ucraineni arestați ilegal și condamnați la pedepse lungi cu închisoarea de către forțele de ocupație ruse din peninsula Crimeea şi este în greva foamei din mai 2018.

Amintim că, Parlamentul European sprijină drepturile omului prin decernarea anuală a Premiului Saharov pentru libertatea de gândire, instituit în 1988. Premiul este acordat persoanelor care și-au adus o contribuție deosebită la lupta pentru drepturile omului în întreaga lume, atrăgând atenția asupra cazurilor de încălcare a drepturilor omului și sprijinind laureații în cauza lor.

BucPress


Distribuie:
Vizualizări: 116

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate