Pentru incinerarea frunzelor în regiunea Cernăuți vor fi date amenzi
Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
13 octombrie 2017

Pentru incinerarea frunzelor în regiunea Cernăuți vor fi date amenzi

Pentru incinerarea frunzelor în regiunea Cernăuți vor fi date amenzi

Inspectoratul de urgențe din regiunea Cernăuți, aflat sub conducerea lui Serghei Obșanski, impune amenzi asupra gospodăriilor care vor da foc la frunze.

Costul unei amende va fi de până la 1.360 de grivne, iar pentru pensionari valoarea acesteia va fi mai mică. Potrivit inspectorului, fumul eliberat în aer în timpul unui incendiu, dăunează grav sănătății pentru unii cetățeni. „In timpul arderii unei tone de resturi vegetale se eliberează în aer până la 9 kg de fum sub formă de particule”, declară Serghei Obșanski celor de la Pogliad.ua.

În plus, „fumul usturător emanat în aer în urma arderii frunzelor de toamnă este deosebit de periculos pentru copiii care au sistemul imunitar sensibil, dar și pentru persoanele în vârstă cu probleme cardiovasculare, alergii și probleme ale tractului respirator, în special astm”, a adăugat Serghei Obșanski.

Despre amenzi a vorbit și primarul orașului Cernăuți, Oleksii Kaspruk.

„Pentru fiecare foc ars de la frunze, persoana în cauză va fi pedepsită sub forma unei amende, pensionarii vor primi o amendă minimă, pentru restul va fi maximă. Încetați să vă intoxicați pe dumneavoastră, pe copiii și pe vecinii voștri! La dispoziția mea stă inspectoratul de urgențe, care funcționează aproape non-stop, are puncte de transport și de observare pe cele mai înalte zone de observare ale orașului. Ați aprins focul, așteaptați  inspectoratul timp de 15 minute. Amendă! Haideți, să învățăm să ne respectăm reciproc”, a scris primarul orașului Cernăuți pe pagina personală de Facebook.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 295

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate