Știri Social
Redactor: Marin Gherman
16 aprilie 2018

Polonia a oferit satului Pătrăuții de Jos o autospecială pentru stingerea incendiilor

Polonia a oferit satului Pătrăuții de Jos o autospecială pentru stingerea incendiilor

Gmina Czernichów din Polonia a oferit satului Pătrăuții de Jos din regiunea Cernăuți o autospecială pentru stingerea incendiilor. Transmiterea oficială a autospecialei a avut loc la 14 aprilie în cadrul unei ceremonii din preajma bisericii catolice din cătunul Arșița – notează Agenția BucPress.

Potrivit corespondentului TV „Cernivetski Promin”, în timpul ceremoniei a avut loc un schimb de idei pe marginea relațiilor ucraineano-poloneze, la care au participat consulul general al Poloniei la Vinița și reprezentanții conducerii locale. De menționat că dotarea tehnică respectivă a fost posibilă datorită relațiilor de înfrățire dintre cele două localități.

Agenția BucPress reamintește că la începutul acestui an municipiul Rădăuți s-a înfrățit cu orașul Storojineț. La ceremonia de înfrățire din 25 ianuarie a.c. a participat o delegație din Storojineț, formată din primarul Carliciuc Nicolae, deputat Voițenovschi Alexandru, deputat Pojoca Gheorghe, Protopop Covaliuc Vasile, directorul și juristul spitalului din localitatea amintită. În discursurile ținute, primarul Nicolae Carliciuc, dar și Nistor Tătar, primarul Rădăuțiului, s-au arătat mulțumiți de această înfrățire și speră la colaborări fructuoase pe toate planurile.

De menționat că Parlamentul la București a adoptat recent un proiect de lege privind acordarea de finanțări între autoritățile publice înfrățite din România și Ucraina. „Am reușit să extindem această oportunitate oferită până acum, Republicii Moldova, și etnicilor români din Ucraina! Felicitări tuturor celor implicați!” – a comentat pe pagina sa de Facebook adoptarea acestui proiect de lege Secretarul de Stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Șaramet. Legea ar facilita acordarea de sprijine pentru etnicii români din Ucraina și în cadrul relației dintre autoritățile publice înfrățite din România și Ucraina.

Marin GHERMAN pentru BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 377

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate