Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
12 octombrie 2018

Premiu special pentru comuna Hliboca din regiunea Cernăuți la Summit-ul Internațional al primarilor de la Kiev

Premiu special pentru comuna Hliboca din regiunea Cernăuți la Summit-ul Internațional al primarilor de la Kiev

Șeful comunității teritoriale comune Hliboca din regiunea Cernăuți, Grigore Vanzuriak, a participat la Summit-ul Internațional al primarilor care a avut loc recent la Kiev – informează Agenția BucPress.

În cadrul summit-ului, s-au remarcat 9 organe locale din Ucraina, printre care și comunitatea teritorială comună Hliboca, care a primit un premiu special - Veolia Ukraine International va elabora o strategie pentru gestionarea solidă a deșeurilor menajere pentru întreaga comunitate.

Veolia Ukaine este membră a grupului Veolia, lider mondial în domeniul gestionării deșeurilor, al aprovizionării cu apă, al epurării și al aprovizionării cu energie. Compania Veolia funcționează în aproape 50 de țări din întreaga lume de peste 160 de ani.

De asemenea, la summit-ul internațional, președintele comunității, Grigore Vanzuriak, a prezentat proiectul finanțat de UE M4EG „Diverse comunități - soluții comune pentru creșterea economic”.

Proiectul implementat de comunitatea teritorială comună Hliboca, Asociația organelor autoguvernării locale din regiunea Cernăuți „Agenția de Dezvoltare a Comunităților din Bucovina”, alături de alte 10 comunități teritoriale comune din regiunea Cernăuți, a fost desemnat ca fiind una dintre cele mai bune practici de cooperare între comunități în domeniul economiei.

Summit-ul internațional al primarilor (IMS) a fost înființat în anul 2016 ca o platformă pentru schimbul de experiență între liderii guvernelor locale și specialiștii în domeniul dezvoltării locale la nivel mondial.

Summit-ul anual reunește primari de rând din întreaga lume pentru a discuta despre tendințele actuale ale dezvoltării urbane, inovațiile, prezentarea celei mai bune experiențe internaționale și locale a administrației orașului și împărtășirea poveștilor de succes ale orașelor ucrainene în diverse domenii.

Mirela AMARIE pentru Agenția BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 373

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate