Știri Social
11 iulie 2018

Proprietarii maşinilor cu numere de întregistare străină cer liberalizarea legislaţiei vamale privind autoturismele second hand

Proprietarii maşinilor cu numere de întregistare străină  cer liberalizarea legislaţiei vamale privind autoturismele second hand

Zeci de proprietari de autoturisme cu numere de înregistrare străină au pichetat în faţa Administraţiei Regionale se Stat Cernăuţi, cerând autorităților liberalizarea legislației vamale privind vehiculele second hand.

Potrivit molbuk.ua,  activiștii  “AvtoEvroSyla”  au stat în faţa intrării principale a clădirii,  ţinând în mână steaguri galben-albastru și steaguri cu simbolurile organizației.

Acestea solicită abrogarea rezoluției nr. 479  “Cu privire la implementarea unui proiect experimental pentru crearea condițiilor privind  evitarea plății taxelor vamale”. De asemenea, activiștii solicită liberalizarea legislației vamale în ceea ce privește autovehiculele second hand.

„Acesta este ecoul acţiunii desfăşurate la Kiev. Punctul principal al cererilor noastre este eliminarea decretului №479 a Cabinetului de Miniştri al Ucrainei, care permite  poliției  să acceseze bazele de date ale Serviciului vamal.  Poziția noastră este foarte simplă - să trăim conform legilor. În Codul vamal este scris clar că orice proceduri vamale ar trebui desfăşurate în exclusivitate de către ofițerii vamali. În legea cu privire la Poliţia Naţională nu se menţionează despre oarecare proceduri vamale, de care aceştia ar trebui să se ocupe”, a spus reprezentantul  acţiunii “AvtoEvroSila”, Mykola Skrypskyi. El a adăugat că astăzi, departamentul juridic al organizației a depus un proces împotriva Cabinetului cu cerința de a anula această hotărâre. El a menționat, de asemenea, că „este anormal ca pentru o maşină secon hand în valoare de 700 euro să se plătească o taxă vamală de 4 mii de euro.

După ceva timp de la începerea pichetării ARS de stat Cernăuţi, în faţa activiştilor a ieşit preşedintele Consiliului regional Cernăuţi, Ivan Muntean, care a promis să-i sprijine în această chestiune.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 505

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate