Știri Social
16 aprilie 2019

Proprietarul Gucci donează 100 milioane euro pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame din Franţa

Proprietarul Gucci donează 100 milioane  euro pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame din Franţa

Preşedintele Franţei, Emanuel Macron a făcut un apel în care solicită donarea unor bani  pentru reconstrucţia Catedralei Notre Dame din Paris, distrusă de un incediu puternic. Ca răspuns la aceasta, prima donaţie în valoare de 100 milioane euro a venit deja din partea uneia dintre cele mai bogate familii din Franţa, François Pinault.

François Pinault este unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din Franța și Europa, cu o avere estimată la peste 10 miliarde de euro. În acest context, familia miliardarului francez, care este proprietarul echipei de fotbal din Ligue 1 Stade Rennais, a promis că va dona 100 de milioane de euro (113 milioane de dolari) pentru reconstrucția catedralei distrusă de incendiu, relatează CNN. 

Fiul lui Pinault, François-Henri Pinault, care este președintele holdingului Grupului Artemis, a numit incendiul masiv la Notre Dame o tragedie care afectează toată Franța. Această tragedie îi lovește pe toți francezii și, dincolo de asta, pe toți cei dedicați valorilor spirituale", a declarat el pentru AFP, citat de DCNews. În plus el a spus că toată lumea dorește să reînvie această bijuterie a patrimoniului  francez cât mai repede posibil.

De precizat că, proprietățile familiei includ mărcile de lux Gucci, Bottega Veneta, Balenciaga și Alexander McQueen, precum și casa de licitații Christie's. François-Henri Pinault este soțul actriţei latino-americane, regizor şi producător, Salma Hayek.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 461

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate