Știri Social
Redactor: Svetlana Pantea
22 ianuarie 2019

Regiunea Cernăuți este cuprinsă de o nouă infecţie respiratorie

Regiunea Cernăuți este cuprinsă de o nouă infecţie respiratorie

În perioada 11-17 ianuarie, în regiunea Cernăuţi au fost înregistrate 4507 cazuri de infecţii respiratorii acute. Din fericire, nu s-a depistat nici un caz de gripă.

Majoritatea bucovinenilor afectaţi de această boală infecţioasă sunt copii, în special, 2993 de cazuri, adică 66,4 la sută din numărul celor bolnavi, comunică Centrul regional de laborator Cernăuţi din cadrul Ministerului Sănătăţii al Ucrainei.

De asemenea, au fost spitalizate circa 117 persoane, dintre care 71 sunt copii. Comparativ cu săptămâna trecută, în general, în regiunea Cernăuţi numărul celor afectaţi de viroză a crescut cu 34,5 la sută, cele mai multe cazuri fiind depistate în raionul Storijineţ.

De precizat că, situaţia se află sub controlul permanent al Departamentului de sănătate din cadrul Adminstraţiei Regionale de Stat Cernăuţi (ARS) şi Centrului regional de laborator din cadrul Ministerului Sănătăţii al Ucrainei.

În plus, din cauza infecţiilor respiratorii acute, mai multe şcoli şi grădiniţe din regiunea Cernăuţi şi-au prelungit perioada de carantină.

În special, este vorba de grădiniţa din  localitatea Tărăsăuţi şi Costiceni din raionul Noua-Suliţa. Potrivit Irinei Isopenko, adjunctul directorului Departamentului Îvăţământului şi Ştiinţei din cadrul ARS Cernăuţi, acestea au fost închise din cauza creşterii cazurilor de îmbolnăvire.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 328

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate