Știri Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
07 noiembrie 2018

Revista „Prichindeii” din Cernăuţi continuă să le aducă bucurii copiilor din Ucraina

Revista „Prichindeii” din Cernăuţi continuă să le aducă bucurii copiilor din Ucraina

Zilele acestea, revista „Prichindeii”, singura publicaţie românească destinată elevilor şi preşcolarilor  din Ucraina, a ajuns în majoritatea şcolilor cu limba română de predare din regiunea Cernăuţi, aducându-le copiilor multe bucurii, dar şi speranţe în viitor.

Această publicaţie, susţinută financiar de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi editată cu sprijinul Ligii Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuţi, şi-a găsit deja un cerc larg de prieteni şi cititori fideli, care aşteaptă cu nerăbdare să intre în casele lor şi celelalte numere ale revistei. „Prichindeii” este o revistă pentru copii predestinată în special preşcolarilor din grupa mare, dar şi elevilor din clasele primare şi nu numai. În cele 20 de pagini ale publicaţiei pot fi găsite diverse teme interesante atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice, teme, care merită citite, discutate şi aduse la cunoştinţa micilor cititori.

Zilele acestea cele şase numere ale revistei „Prichindeii” au ajuns şi la copiii din ţinutul Herţa, în special, în comunele Ostriţa, Mamorniţa Vamă, Horbova, Molniţa, Herţa, Târnauca, Hreaţca, Godineşti, dar şi la şcolile de cultură generală din raioanele Noua Suliţă, Storojineţ şi Hliboca, precum şi la şcolile de cultură generală nr. 17 şi 10 din oraşul Cernăuţi, precum şi la Gimnaziul nr. 6 „Alexandru cel Bun” din Centrul regional.

În zilele următoare „Prichindeii” îşi îndreaptă paşii şi spre celelalte localităţi româneşti din regiunea Cernăuţi.

Merită menţionat faptul că reţeaua de biblioteci săteşti din ţinutul Herţa a primit un număr de peste 500 de reviste care vor ajunge în cele mai îndepărtate localităţi ale ţinutului, cum ar fi satele Culiceni, Bucovca, Lunca, Beceşti, Satu Mare ş.a.

Peste tot unde a ajuns revista „Prichindeii”, conducerea şcolilor, dar şi micii românaşi i-au întâmpinat cu multă bucurie pe tinerii junimişti, care au distribuit gratuit cele şase numere ale revistei.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 327

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate