Știri Social
Redactor: Elvira Chilaru
08 noiembrie 2018

Rujeola face ravagii în unele raioane ale Transcarpatiei

Rujeola  face ravagii în unele raioane ale Transcarpatiei

În 6 noiembrie 2018  a avut loc ședința Comisiei antiepidemice de urgență din raionul Teaciv (Teceu) din cadrul administrației raionale de stat  pentru a studia situația cu incidența rujeolei în zonă – informează Agenția BucPress.

Mihaylo Polazhynets, prim vice-președinte a ARS Teaciv și președintele comisiei amintite  a luat cunoștință  de situația   din localitățile raionului. Focare de  rujeolă au fost depistate în satele Krive, Ternovo și orășelul Slatina, iar cazuri izolate au fost înregistrate aproape în fiecare sat. Dacă  în  luna septembrie curent  au fost identificate 19 persoane  cu rujeolă, deja în luna octombrie – numărul lor a atins cifra de  62 de cazuri. Incidență creșterii  a fost observată  în mai multe  localități ale raionului.

Cei mai mulți bolnavi de rujeolă sunt copii, care  nu au fost vaccinați din diferite motive,  în grupul de risc sunt copiii în vârsta de la 12 la până 14 ani. După  cum se știe,  vaccinarea este cel mai eficient mod de a combate această boală. În prezent raionul Teaciv (Teceu)  dispune  de  suficiente vaccinuri pentru toate localitățile.

Pentru a preveni proliferarea bolii contagioase, se recomandă de a desfășura activități educaționale în instituțiile de învățământ și preșcolare cu privire la necesitatea de vaccinare și de igienă personală.

Au fost  stabilite  o serie de instrucțiuni organizatorice și administrative privind instituțiile abilitate pentru a intensifica  eforturile în vederea reducerii esențiale a incidenței bolilor infecțioase. Comisia amintită  monitorizează  zilnic  situația în ceea ce privește rujeola și vaccinarea copiilor și vor fi luate  toate măsurile necesare pentru a asigura reducerea și a stopa proliferarea  infecției în localitățile din cel mai mare raion al Transcarpatiei.

Elvira CHILARU pentru Agenția BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 214

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate