Știri Social
Redactor: Marin Gherman
10 februarie 2018

Societatea „Golgota” și-a prezentat la Consulatul General al României la Cernăuți calendarul de acțiuni și proiecte pentru anul 2018

Societatea „Golgota” și-a prezentat la Consulatul General al României la Cernăuți calendarul de acțiuni și proiecte pentru anul 2018

La 8 februarie, în incinta Consulatului General al României la Cernăuți a avut loc o întâlnire a corpului diplomatic cu conducerea Societății victimelor represaliilor staliniste „Golgota” – notează BucPress.

La întâlnire a participat Octavian Bivolaru, președintele societății „Golgota”,  Vasile Răuț, vicepreședintele acestei asociații, Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuți, Ionel Ivan, ministru consilier, adjunct al şefului de misiune,  Aurelian Rugină, consul.  

Au fost abordate problemele cu care se confruntă Societatea „Golgota”, ai cărei conducere a trasat domeniile prioritare de cooperare. Pentru anul 2018, conducerea Societății „Golgota” a pregătit un calendar ambițios de acțiuni și proiecte importante care vor fi implementate în amintirea şi păstrarea vie a memoriei victimelor regimului stalinist.

Societatea Victimelor Represaliilor Staliniste „Golgota” a fost fondată la 1 februarie 1992, este o organizație cu statut național, apără drepturile persoanelor deportate și persecutate în perioada regimului stalinist, precum şi ale urmaşilor acestora. Asociaţia se preocupă de promovarea cunoaşterii adevărului istoric, de păstrarea memoriei celor persecutați și deportați în Siberia și alte locuri, adevărate drame colective de o mare intensitate.

În fiecare an, Societatea „Golgota” organizează evenimente comemorative - mitinguri, parastase de comemorare a victimelor regimului stalinist, inițiază conferințe internaționale în cadrul cărora se dezbat teme care vizează deportările regimului sovietic în Siberia, masacrele și lagărele de muncă forțată din fosta URSS. Publică cărți, documente și memoriile supraviețuitorilor deportărilor sovietice. Ridică monumente în memoria victimelor represaliilor staliniste.

„În numele Consulatului General al României la Cernăuți ne exprimăm gratitudinea şi recunoştinţa pentru modul în care Societatea „Golgota” își organizează și desfășoară activitatea, reiterăm disponibilitatea de a sprijini proiectele organizaţiei” – a menționat Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuți,  unei postări pe Faceebok.

Reamintim că la 4 februarie 2018, în Ținutul Herța,  a avut loc conferința „Masacrele de la Lunca și Fântâna Albă – 77 ani”, organizată de Societatea „Golgota” a românilor din Ucraina. Conferința s-a axat pe o serie de subiecte istorice, care au ținut de împlinirea a 77 de ani de la masacrele de la Lunca și Fântâna Albă.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 559

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate