Social
17 iulie 2019

Sondaje în circumscripția electorală „românească” nr. 203 din regiunea Cernăuți

Sondaje în circumscripția electorală „românească” nr. 203 din regiunea Cernăuți

Duminică, 21 iulie a.c., în Ucraina vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. În afară de partide politice, care concurează între ele la nivel de țară, are loc o competiție electorală și în cadrul circumscripției uninominale nr. 203, numită „românească” în presa din regiunea Cernăuți pentru că include raioanele Herța, Hliboca, Noua Suliță, Storojineț (parțial) și Sadagura (parțial), zone locuite de etnici români, dar și de ucraineni. Parlamentarul român din Ucraina, Grigore Timiș (independent), este lider în sondajele sociologice ca pretendent la un nou mandat, fiind urmat de Gheorghe Mazurașu (partidul „Servitorul poporului”) și Ion Semeniuc (independent).

Potrivit rezultatelor sondajului sociologic realizat de Centrul de Cooperare Regională „Dialog” în perioada 5-7 iulie a.c. (1800 de respondenți intervievați), Grigore Timiș este lider în ratingul candidaților pentru funcția de deputat al poporului, fiind susținut de 22,8 la sută din alegătorii care s-au determinat (sondajul a fost publicat integral de Agenția BukNews). Timiș este urmat de Gheorghe Mazurașu (partidul pro-prezidențial „Servitorul poporului”) – 17,4%, Ion Semeniuc (independent) – 12,2%, Artur Muntean (partidul „Batkivșcina”) – 11,9%, Mihai Jar (Partidul de Opoziție „Pentru Viață” ) – 11,7%, Mihai Tanas (Partidul Radical) – 3,9%, Petro Panciuc (independent) – 3,6%, Popescu Ion (independent) – 3,3, Mihai Grosu (independent) – 3,3%, Gherman Nicolae (independent) – 2,4%. Sondajul indică existența unui număr mare de alegători care nu s-au determinat pentru cine să-și dea votul (20 la sută).  

Potrivit unui alt sondaj, realizat de compania regională USS și distribuit activ de presa ucraineană, lider este Gheorghe Mazurașu (19,6 la sută), urmat de Artur Muntean (16%), Ion Semeniuc (11,9%), Grigore Timiș (11,5%), Mihai Jar (8,9%), Mihai Tanas (5,2%), Ion Popescu (4,7), Iurie Prisneac (4,2%), Mircea Bejenar (4,1%) ș.a. Rezultatele acestui sondaj diferă substanțial de celelalte, indicând o creștere rapidă a popularității lui Muntean.

De precizat că 2 sondaje realizate în iunie 2019 de companii sociologice din Kiev au arătat poziția de lider al deputatului poporului Grigore Timiș și tendința de creștere a popularității candidaților care au fost înaintați de partidul „Servitorul poporului” în toate circumscripțiile. 

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1097

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate