Știri Social
13 martie 2018

Stagiul de cotizare a fiecărui cetăţean poate fi verificat prin internet

Stagiul de cotizare a fiecărui cetăţean poate fi verificat prin internet

Fondul de pensii al Ucrainei a elaborat un site oficial, care permite ucraineilor să-şi verifice personal vechimea în muncă şi calcularea pensiei.

Pentru a se întregistra offline pe site, cetăţenii trebuie să depună o cerere la oficiile  teritoriale ale Fondului de pensii, înregistrarea online fiind disponibilă doar prin semnătura digitală electronică.  Fiecare utilizator va dispune de un „cabinet personal”, care va conţine informaţii despre contribuţiile angajatorulului, dimensiunile acestora, precum şi privind stagiul de cotizare special sau privilegiat. În plus, pe site se găsesc diferite informaţii privind  datele de contact ale departamentelor Fondului de Pensii al Ucrainei, programul de lucru, informaţii privind condiţiile de plată şi recalcularea pensiilor dar şi formulare.    

Amintim că, Ministerul Politicii Sociale în cadrul reformei sistemului de pensii intenţionează să introducă modificări legislative astfel încât, atunci când se calculează pensia, rolul vechimii să fie mai important decât rolul salariilor, sporind astfel valoarea plăților pentru persoanele cu o experiență de muncă mare și un salariu mic.

De asemenea, sunt în curs de elaborare unele modificări legislative, conform cărora durata vechimii de muncă se va determina în mod automat, iar coeficientul - la cererea pensionarului. După cum a raportat UNIAN, Legea privind asigurarea cu pensii a fost adoptată de Rada Supremă la 3 octombrie şi a intrat în vigoare la 11 octombrie 2017. Conform legii, volumul pensiei pentru fiecare cetățean al Ucrainei se calculează conform  noii formule şi depinde de stagiul de cotizare și salariul primit în perioada muncii.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 304

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate