Știri Social
13 august 2017

Tineri români din nordul Bucovinei participă la școala de vară „România mea. Proiect de țară”

Tineri români din nordul Bucovinei participă la școala de vară „România mea. Proiect de țară”

La Centrul de Agrement Pădureni, județul Covasna, a avut loc deschiderea celei de-a doua ediții a Școlii de vară „România mea. Proiect de țară”, la care participă și tineri români din regiunea Cernăuți – informează BucPress.

Potrivit Ovidianei Bulumac, expert ICR din cadrul Direcției români din afara granițelor, școala de vară este dedicată tinerilor etnici români de pretutindeni, veniți din Basarabia, Nordul Bucovinei, Serbia, Harghita și Covasna. Evenimentele sunt organizate de Institutul Cultural Român, DGST Covasna, cu sprijinul Prefecturii Covasna, Consiliului Județean, Asociației GRIT și „Voievozii Munților”.

Corespondentul BucPress, prezent la școala de vară, informează că în cadrul acestui proiect participă 5 conferențiari recunoscuți în diferite domenii, urmând să identifice împreună cu tinerii români din comunitățile istorice o strategie de abordare a problematicii identității culturale și naționale românești.

Printre temele abordare la școala de vară amintim „Clivajele și oportunitățile parcursului european al Basarabiei”, „Prăbușirea Imperiului Sovietic și evoluția geopolitică a României post-decembriste”, „Formele contemporane ale discursului public”. Va fi organizată, de asemenea, o serie de ateliere de retorică și public speaking.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 643

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate