Social
06 aprilie 2018

TVRi a difuzat o nouă ediţie a emisiunii "La un pas de România". Filmul documentar "Rana deschisă de la Lunca Prutului" (VIDEO)

TVRi a difuzat o nouă ediţie a emisiunii

Acum o lună în regiunea Cernăuţi s-a aflat o echipă de la TVRi (reporter, regizor, cameraman) pentru  a realiza câteva emisiuni despre viaţa românilor din nordul Bucovinei, nordul Basarabiei şi ţinutul Herţa. 

BucPress reaminteştecă de mai bine de doi ani TVR International difuzează săptămânal emisiuni dedicate românilor din jurul României, sub genericul “La un pas de România”. În noul sezon, având în vedere situaţia dramatică a românilor din Ucraina, primele nouă ediţii vor fi dedicate comunităţilor istorice de români care trăiesc în trei dintre cele mai importante regiuni ale Ucrainei: Transcarpatia, Cernauţi şi Odesa.

Pe TVR Internaţional vor  putea fi urmărite nouă episoade, în care realizatorii emisiunii “La un pas de România” vor prezenta situaţia şcolilor româneşti şi  viaţa românilor din Ucraina, după aprobarea Legii educaţiei. Vor fi nouă episoade emoţionante despre  teama părinţilor, despre întrebările copiilor şi despre tristeţea bunicilor care îşi văd nepoţii nevoiţi să înveţe în altă limbă decât cea maternă.

Joi, 5 aprilie 2018, TVRi a difuzat o nouă ediţie a emisiunii "La un pas de România", realizată în localităţile româneşti de pe valea Prutului, (regiunea Cernăuţi). Subiectul emisiunii - Masacrul românilor de la Lunca Prutului. Filmul documentar "Rana deschisă de la Lunca Prutului" poate fi urmărit în subsolul acestui text.

BucPress

 

Material video
TVR Internaţional, La un pas de România. Rana deschisă de la Lunca Prutului. Un film documentar despre Masacrul românilor de la Lunca.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 428

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți