Știri Social
26 octombrie 2016

UCRAINA în pragul surprizei anului 2017: salariu minim de 3.200 grivne (115 euro)

UCRAINA în pragul surprizei anului 2017:  salariu minim de 3.200 grivne (115 euro)

“Începând cu data de 1 ianuarie 2017 salariul ucrainenilor nu va fi mai mic de 3200 de grivne”, - a declarat premierul Volodymyr Groisman în cadrul şedinţei de astăzi a Cabinetului de Miniştri, - informează segodnea.ua 

Primul ministru a  menţionat faptul că salariul de 3200 grivne va fi minim. Deci, el va fi mărit de 2 ori. Potrivit Premierului Groisman, un astfel de salariu minim vor primi atât angajaţii din sectorul privat, precum şi cei de la întreprinderile de stat. Actualmente, salariul minim în Ucraina este de 1450 grivne.

Potrivit ministrului politicii sociale, Andrii Reva, creşterea salariului minim în Ucraina va avea un efect social negativ, deoarece aceasta va fi însoţită de o creştere semnificativă a veniturilor funcţionarilor.

Şi tot în cadrul şedinţei de astăzi a guvernului ucrainean, Volodymyr Groisman s-a pronunţat categoric împotriva creşterii salariului deputaţilor Radei Supreme, care anterior au votat o astfel de decizie, - transmite adevărul economic. La rândul său, preşedintele parlamentului, Andrii Parubyi a declarat despre faptul că el nu va semna rezoluţia cu privire  şa majorarea salariilor deputaţilor, informează sursa citată.

BucPress.eu cu referire la Segodnea.ua

Distribuie:
Vizualizări: 4205

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate