Știri Social
06 decembrie 2018

Ucraineanca Iulia Dumanska: ”Am cumpărat un tricolor și mi-am pus o bucățică din el pe ghiozdan, iar alta în cameră”

Ucraineanca Iulia Dumanska: ”Am cumpărat un tricolor și mi-am pus o bucățică din el pe ghiozdan, iar alta în cameră”

Naţionala de handbal feminin a României a învins categoric, miercuri, formaţia Norvegiei, în ultimul meci al grupei D a Campionatului European din Franţa, potrivit B1.ro.Printre jucătoarele noastre care s-au evidenţiat se numără şi portăriţa Iulia Dumanska, ucraineanca care apără şi poarta echipei SCM Rm. Vâlcea.

Iulia a avut parade formidabile în jocul cu norvegiencele (31-23), reuşind practic să "închidă" poarta, iar România a obţinut prima victorie la un Euro contra scandinavelor dupa 18 ani.

În 2011, pe când avea 15 ani neîmpliniţi, tânăra a venit în România cu echipa sa și a evoluat la un turneu internațional din România. În acelaşi an, soții Ioana și Ioan Marta au convins-o să se legitimeze la Clubul Sportiv Marta Baia Mare.

„Când am venit prima oară în România eram un copil mic, fără parinți alături, nu știam limba româna și vorbeam cu ceilalți în limba engleza. M-a ajutat Tudor Marta, pe care eu îl consider «fratele» meu, m-au ajutat doamna și domnul Marta. În fiecare seară, după antrenamente, încercam să citesc și să scriu câte ceva în limba română. În trei luni am învățat limba. Primul meu cuvânt a fost «brațe», deoarece sunt portar și tot timpul trebuia să vorbesc cu fetele din apărare»”, a povestit handbalista, reține sursa citată.

„Când am venit prima oară în România am auzit că, dacă am cetățenie ucraineană, pot primi și cetățenia română. Asa că din prima zi mi-am dorit să devin cetățean român. Am cumparat un tricolor și mi-am pus o bucățică din el pe ghiozdan, iar alta în cameră”, a mărturisit portăriţa.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 Foto: Yuliya Dumanska / Facebook

Distribuie:
Vizualizări: 1156

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate