Știri Social
09 iulie 2019

Zelenski: ”După încheierea războiului, oamenii din Donbas vor avea dreptul să vorbească în limba rusă”

Zelenski: ”După încheierea războiului, oamenii din Donbas vor avea dreptul să vorbească în limba rusă”

Șeful statului ucrainean nu este împotrivă ca cetățenii, care locuiesc pe teritoriul Donbasului, să completeze documentele în limba rusă.

”Când vom opri războiul, atunci vom putea să oferim oamenilor din Donețk posibilitatea să vorbească în limba rusă, dacă vor dori aceasta”, a declarat președintele Zelenski într-un comentariu pentru agenția de știri ukr.news. Șeful statului a lăsat de înțeles că ar fi posibil ca oamenii care trăiesc în Donbas să completeze documentele în limba lor maternă, în limba rusă.

"În general, nu avem astfel de probleme... Acestea sunt consecințele directe ale unui război informational, ce dezinforma că ”se interzice să se vorbească în limba rusă”. Acum cred că înțelegeți… Puteți vorbi în ce limbă doriți. Eu sunt președinte și, iată, vorbesc cu dvs. în limba în care doresc să vorbesc. Pentru că așa este corect. Dacă locuitorii Donețkului vor avea o rugăminte specială, foarte importantă pentru ei, să zicem, de exemplu, să completeze documentele în limba rusă, atunci nu există nici o problemă”, a spus președintele Zelenski.

Agenţia BucPress – www.bucpres.eu

Ultimile știri Social
Distribuie:
Vizualizări: 513

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate