Știri Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
14 noiembrie 2017

Ziua de Crăciun pe stil nou ar putea deveni zi de odihnă în Ucraina

Ziua de Crăciun pe stil nou ar putea deveni zi de odihnă în Ucraina

La 25 decembrie creștinii sărbătoresc pe stil nou Nașterea Domnului – Crăciunul. În Ucraina această zi este lucrătoare. Reprezentanții mai multor confesiuni, care sărbătoresc Crăciunul pe stil nou s-au adresat autorităților ucrainene cu rugămintea să oficializeze ziua de 25 decembrie ca zi de odihnă și de sărbătoare, așa precum este declarată în Ucraina  ziua de  7 ianuarie (Crăciunul pe rit vechi), ca zi de sărbătoare.

Rada Supremă a Ucrainei ar putea să înainteze joi, 16 noiembrie  această propunere pentru a fi votată în Parlament, astfel încât ziua de 25 decembrie să fie declarată zi de odihnă în întreaga țară.

Spikerul Andrii Parubii a declarat că proiectul de lege referitor la ziua de 25 decembrie va fi inclus marți pe ordinea de zi pentru a fi examinat de către deputați, scrie ”Adevărul ucrainean”.

Președintele Parlamentului este sigur că acest proiect are șanse reale să fie aprobat de către aleșii poporului, astfel încât creștinii din Ucraina să se poată bucura din plin de sărbătoarea Crăciunului pe stil nou.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 314

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate