BucPress TV: Susținerea procesului educațional în limba română în Ucraina

La Institutul de formare a cadrelor didactice din regiunea Cernăuți a avut loc o interacțiune comună în cadrul unui atelier interactiv pentru profesorii care predau științele naturale în instituțiile de învățământ cu predare în limba română din regiunea Cernăuți. Scopul principal al evenimentului organizat de Societatea publică „Casa noastră” din regiunea Cernăuți a fost motivarea cadrelor didactice spre îmbunătățirea efectivă a abilităților prin educație formală, non-formală și informală. La atelierul interactiv au participat cadre didactice de la diferite liceie și gimnazii cu predarea în limba română din regiunea Cernăuți.
Directoarea Institutului de formare a cadrelor didactice din regiunea Cernăuți, Natalia Curiș a felicitat cadrele didactice prezente la această întrunire pentru participare la activitățile de creștere profesională non-formală și a acordat Certificate celor implicați în derularea cu success a proiectului realizat pe parcursul anului 2024 de Asociația publică „Casa noastră” cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni. La întâlnirea cu profesorii care predau diverse discipline în insituțiile de învățământ cu predarea în limba română din regiunea Cernăuți a fost prezentă și Tamara Bogacic, director-adjunct pentru activitatea științifico-metodică la Institutul de formare a cadrelor didactice din regiunea Cernăuți.
Rodica Timiș, președinta Asociației Publice «Casa Noastră», le-a dăruit tuturor participanților culegerea de proiecte didactice – rezultatul activității comune din cadrul proiectului „Formarea cadrelor didactice pentru școlile românești din Ucraina: calitate în educație”.
Printre oaspeții de onoare ai evenimentului s-a numărat domnul Cristian Dacica Consul General de Carieră la Consulatul General al României la Cernăuți, care a salutat această frumoasă inițiativă de a susține prin asemenea proiecte cadrele didactice în procesul educațional în limba română.
Despre rolul motivării în creșterea profesională a pedagogilor au vorbit majoritatea participanților la acest atelier interactiv. Proiectul „Formarea cadrelor didactice pentru școlile românești din Ucraina: calitate în educație”, a fost un proiect foarte reușit și binevenit pentru cadrele didactice care predau în limba română în instituțiile de învățământ din Ucraina, consideră Valentina Cravciuc, profesoară la Liceul nr. 6 „Alexandru cel Bun” din orașul Cernăuți.
Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice care predau diverse discipline în limba română în instituțiile de învățământ din Ucraina include activități formale, cursuri, training-uri, ateliere de lucru, conferințe și mese rotunde, precum și activități de auto-formare, cum ar fi lectura, cercetările personale.
Urmăriți-ne pe Telegram