Cultură
Redactor: Mariana Struț
30 august 2021

”Bătălia de la Hotin” relevată pe monedă, emisă de Banca Națională a Ucrainei

”Bătălia de la Hotin” relevată pe monedă, emisă de Banca Națională a Ucrainei
30 august 2021

”Bătălia de la Hotin” relevată pe monedă, emisă de Banca Națională a Ucrainei

O nouă monedă comemorativă de cinci grivne dedicată ”Bătăliei de la Hotin” va fi pusă în circulație în luna octombrie a anului 2021.

Moneda comemorativă va fi emisă în luna octombrie curent, cu prilejul celebrării celor 400 de ani de la Bătălia dela Hotin. Moneda comemorativă va fi inclusă în seria „Eroii epocii cazacilor”. Acest lucru a fost raportat de Agenția de Știri ACC cu referire la Banca Națională a Ucrainei.

Astfel, potrivit unui extras din deciziile Băncii Naționale, din 29 octombrie 2021 va fi pusă în circulație o monedă comemorativă în Ucraina „Bătălia de la Hotin" 5 grivne din argint nichelat, categoria de calitate de bătut -"special necirculat ". Este planificată emiterea unei monede cu o circulație de 35.000 de bucăți.

Se va reaminti că a 400-a aniversare a bătăliei de la Hotin va fi sărbătorită în perioada 8-10 octombrie în partea centrală a orașului Hotin și pe teritoriul cetății.

Tot în regiunea Cernăuți, în toamnă, va organizat un festival de trei zile pentru a marca 400 de ani de la bătălia de la Hotin. Se intenționează o recreare istorică a Bătăliei de la Hotin cu participarea oaspeților din România, Moldova, Lituania, Polonia și Turcia.

Iar la Hotin va avea loc un concurs de cântece numit „Râul Nistru”. Va face parte din evenimentele dedicate aniversării a 400 de ani de la bătălia de la Hotin și va servi și ca platformă pentru înființarea festivalului internațional anual.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 768


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți