Cultură
Redactor: Mariana Struț
26 iulie 2021

”Wiki iubește monumentele”: concurs de fotografie pentru locuitorii regiunii Cernăuți

”Wiki iubește monumentele”: concurs de fotografie pentru locuitorii regiunii Cernăuți
26 iulie 2021

”Wiki iubește monumentele”: concurs de fotografie pentru locuitorii regiunii Cernăuți

În perioada 1 - 30 septembrie, va avea loc cel mai mare concurs internațional de fotografii din lume al obiecteleor de patrimoniu cultural „Wiki loves monuments”.

Concursul va avea loc în Ucraina pentru a zecea oară. Scopul proiectului este de a colecta fotografii ale tuturor monumentelor patrimoniului cultural imobiliar din Ucraina pentru a ilustra articole pe Wikipedia, potrivit ACC cu referire la Administrația regională de stat Cernăuți.

Lista concursului este formată din peste 92 de mii de monumente ale patrimoniului istoric și cultural imobiliar din toate regiunile Ucrainei, inclusiv peninsula Crimeea.

În anii precedenți, peste trei mii de participanți au încărcat aproape 330 de mii de fotografii cu aproximativ 38 de mii de obiecte de patrimoniu cultural - clădiri religioase, case, palate. Cu toate acestea, majoritatea monumentelor din Ucraina încă nu au propriile fotografii pentru Wikipedia. Concursul este conceput pentru a remedia acest lucru.

Cine poate participa

Oricine poate participa la concurs. Pentru a face acest lucru, ar trebui să încărcați propriile fotografii în Wikimedia Commons în septembrie, utilizând listele de atracții ale competiției. Fotografiile pot fi realizate oricând; principalul lucru este să fie o lucrare proprie. De asemenea, puteți descărca videoclipuri care arată obiective turistice. Câștigătorii concursului vor primi premii valoroase. Fondul de premiere va fi împărțit între autorii celor mai bune fotografii ale concursului în general, autorii celor mai bune fotografii din fiecare regiune, participanții care au fotografiat cel mai mare număr de monumente din Ucraina și din fiecare regiune și câștigătorii nominalizărilor speciale. O nominalizare separată va fi acordată autorilor care participă la concurs pentru prima dată.

Cele mai bune zece fotografii prezintând patrimoniul cultural al Ucrainei vor concura la nivel internațional.

Cum să participați, consultați site-ul web al concursului: wlm.photo

Mai multe detalii despre regulile concursului pot fi găsite la: rules.wlm.photo

Pagina Facebook a concursului: https://www.facebook.com / wlmua

Pentru sugestii privind cooperarea și întrebări, vă rugăm să contactați comitetul de organizare al concursului: wlm@wikimedia.org.ua

Pentru informații: „Wiki Loves Monuments” - un concurs internațional de fotografii ale patrimoniului cultural pentru a ilustra Wikipedia, care a fost lansat în 2010 în Olanda. Concursul a fost recunoscut de Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare concurs foto din lume. În total, peste 2,6 milioane de fotografii au fost încărcate în timpul concursului. În Ucraina, concursul se desfășoară pentru a zecea oară.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 312


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți