Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
07 iulie 2020

„Aleea sculpturilor în lemn” din raionul Rahiv (Rahău) – o destinație turistica autentică

„Aleea  sculpturilor în lemn” din raionul Rahiv (Rahău) – o destinație turistica autentică

În raionul Rahiv (Rahău) în  localitatea  Veliki Bicikiv există  unica  „alee de sculptură în lemn ” din Europa și din lume.

Creată în 2017, aleea în timpul Festivalului Bătăliei Dăltuitorilor în lemn, are în prezent 50 de sculpturi, unele ajung până la 3 metri. Temele acestor minunate creații ale celor mai buni cioplitori în lemn  ai Ucrainei de Vest și nu numai sunt  diverse.

Aici puteți vedea îngeri, cazaci, haiduci și animale, vrăjitori, silvicultori, huțuli, muzicieni, ciuperci și multe alte lucrări de improvizație, care au fost completate în fiecare an de artiști în cadrul festivalurilor „Marea Bătălie a Dăltuitorilor” și „A treia bătălie a cioplitorilor în lemn”.

Când  treci pe lângă „ Aleea Dăltuitorilor” este imposibil să nu observi sculpturile frumoase din lemn, care sunt situate în mijlocul grădinii liceului din localitate  și bucură  ochii turiștilor și tuturor celor  care  nimeresc direct în basm.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 247

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți