Cultură
22 ianuarie 2018

„Căiuții” din Culiceni, printre învingătorii festivalului etnofolcloric teatralizat „De la Crăciun la Iordan” din Cernăuți (VIDEO)

„Căiuții” din Culiceni, printre învingătorii festivalului etnofolcloric teatralizat „De la Crăciun la Iordan” din Cernăuți  (VIDEO)

La Muzeul Regional de Arhitectură Populară şi Trai din Cernăuţi a avut loc festivalul etnofolcloric teatralizat „De la Crăciun la Iordan”, care a ajuns la cea de-a XI-a ediție – informează Agenția BucPress.

Festivalul adună an de an un public variat, dar și colective etnofolclorice din toate colțurile regiunii Cernăuți. Comunitatea românească din regiunea Cernăuți a fost reprezentată pe podiumul învingătorilor de „Căiuții” din Culiceni, Ținutul Herța. Printre învingătorii festivalului menționăm teatrul „Rodyna” din satul Revne, raionul Chițmani, ansamblul de dans popular „Iunist” din Cernăuți ș.a.

Festivalul are ca scop păstrarea tradițiilor populare din nordul Bucovinei, dar și din alte zone, care constituie regiunea Cernăuți actuală.

BucPress

Foto și video - Nicolae HaucaMaterial video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1913


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți