Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
28 octombrie 2020

„Castele din Transcarpatia” - monografie inedită despre Drumul Sării

„Castele din Transcarpatia” - monografie inedită despre Drumul Sării

Monografia științifică „Castele din Transcarpatia: de la Borjava la Tisa (fortificațiile de pe Drumul Sării)” va completa acum rafturile bibliotecilor, universităților, comunităților științifice.

Un alt rezultat de  șase luni de muncă a experților  Volodymyr Moizhes, Igor Prokhnenko și Maria Zhilenko în cadrul proiectului Drumul Sării. Această carte nu este în prezent la vânzare, dar va fi disponibilă în format electronic în curând.

Se așteaptă, de asemenea, să fie publicată o carte de artă despre traseul sării în Transcarpatia.

Proiectul „Renașterea  atractivității turistice a căii istorice a sării” este implementat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Se va reaminti că așa-numitul „Marele drum al  sării” a existat  în Transcarpatia, pe el se transporta sarea în țările europene. Pe uscat, a trecut prin următoarele puncte: Slatina - Aleksandrovka - Dragovo - Svalyava. A existat, de asemenea, un transport de sare pe râul Tisa. Calea a început în Veliki Bycikiv.

Printre altele, Slatina din Transcarpatia, Wieliczka din Polonia  sunt legate de o legendă interesantă și frumoasă. Și personajul său principal este prințesa maghiară Kunigunda (Kinga). Este legat de începutul producției de sare în Polonia și ea a fost cea care a adus aici primii mineri din Ungaria (sau Transcarpatia).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 223


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți