Cultură
Redactor: Marin Gherman
19 iulie 2021

„Contribuția bibliotecii la afirmarea diversității culturale în spațiul românesc” – simpozion la Suceava, cu participanți din Cernăuți, R.Moldova și diaspora

„Contribuția bibliotecii la afirmarea diversității culturale în spațiul românesc” –  simpozion la Suceava, cu participanți din Cernăuți, R.Moldova și diaspora
19 iulie 2021

„Contribuția bibliotecii la afirmarea diversității culturale în spațiul românesc” – simpozion la Suceava, cu participanți din Cernăuți, R.Moldova și diaspora

Între 15 și 17 iulie, Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonată de Sanda-Maria Ardeleanu, în colaborare cu Asociația Italienilor din România, condusă de Ioana Grosaru, a derulat cea de-a V-a ediţie a Simpozionului național cu participare internațională „Contribuția bibliotecii la afirmarea diversității culturale în spațiul românesc”.

Întâlnirea a avut loc în sala Auditorium „Joseph Schmidt” atât on-site, cât şi on-line, prin platforma Google Meet, iar tema fiind „Noi modalități de prelucrare și transmitere a informației în instituțiile de educație și cultură”. Au participat personalităţi ale culturii şi educaţiei din instituţii de prestigiu din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Ploiești, Alba Iulia, Roman, Bacău și Suceava, precum și din Italia, Grecia, Ucraina și Republica Moldova. La simpozion a participat și drd. Vladimir Acatrini, istoric, președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni, care a prezentat studiul  „Câteva observații privind situația cărților românești în bibliotecile publice din regiunea Cernăuți”.

Au mai răspuns invitației Bibliotecii USV profesori din învăţămîntul universitar şi preuniversitar, directori de bibliotecă, reprezentanţi ai minorităţilor etnice din România, artişti plastici, scriitori, publicişti, sociologi, cercetători ştiinţifici, bibliotecari, doctoranzi, masteranzi și studenţi. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Asociaţia Italienilor din România – Ro.As.It., Asociaţia Bibliotecarilor din România şi Casa Corpului Didactic „George Tofan” din Suceava.

De precizat că în 2020 Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” au semnat primul protocol de colaborare cu Societatea Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuţi, reprezentată de Vladimir Acatrini, preşedintele Societăţii.

Protocolul încheiat are în vedere, în primul rând, participarea, pe bază de reciprocitate, a bibliotecarilor bucovineni la manifestări specifice comune (lansări de carte, simpozioane, saloane de carte etc.), dar şi satisfacerea cerinţelor de lectură în limba maternă.

În acest scop, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava şi Biblioteca USV demarează o campanie de strângere de cărţi în limba română ce vor fi donate, cu sprijinul Societăţii Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuţi, bibliotecilor locale din regiunea Cernăuţi.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 682


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți